22 de març 2010

Oh! Benvinguts, passeu, passeu:
presentació

Enganxem amb summa satisfacció l'etiqueta de l'estudi al CD, DVD… que lliurarem, acabem de signar un altre treball.

L'ampli ventall de possibilitats que implica el denominar-se dissenyador gràfic. Fa inviable una formació extensa, completa i correcta de tots i cadascun dels processos de producció en les distintes i dispars disciplines on aplicar els nostres coneixements. Només els anys dedicats a una disciplina concreta, sigui la que sigui aquesta, fa que coneguis els detalls de la mateixa. Podent així unir creativitat i tècnica.

Tot procés creatiu, tota solució que imaginem, per a comunicar de la millor manera possible els objectius encomanats pel nostre client, deu al final, passar necessàriament per un procediment de producció en massa. De no ser així, seriem artesans o artistes, i no som ni una cosa, ni l’altre. Els primers realitzen objectes un a un amb les seves petites però perceptibles diferències, i els segons una peça única.

No tinc la intenció en aquesta presentació de rememorar temps passats, però vaig arribar a aquesta professió quan encara era analògica –finals-–, les línies que separaven els diferents processos eren clares i gruixudes, l'especialització un grau. Els terminis de lliurament dels projectes es contaven per setmanes. Contar amb un bon equip de preimpressió que traspassarà els esbossos i idees a ficticis o fotolits, era l'altre 50% de l'equip. Avui en plena era digital, les línies s'han difuminat, els terminis es conten en hores, i el “Juan Palomo” està a l'ordre del dia. Utilitzem els uns i els altres les mateixes eines, i el que per a uns és un esbós, per a uns altres és un art final.

L'evolució constant i desenfrenada dels equips informàtics amb els quals realitzem la posada en pàgina, ens obliga a una educació i formació constant, doncs el que vam aprendre ahir és obsolet avui i serà ancestral demà.

Aquest espai és només una porta a l'intercanvi de coneixements. Un lloc on conèixer com optimitzar processos, realitzar les rutines de la forma més ràpida i eficient. Deixant així més temps al realment important la creativitat.

Especialment dedicat a totes les noves fornades de dissenyadors, i a tots aquells que encara no han donat el pas definitiu al fantàstic món de les arts gràfiques digitals.
 
Ir abajo Ir arriba